Indonezyjskie, domowe jedzenie

Jedną z największych zalet posiadania indonezyjskiej żony jest codzienny dostęp do pysznego, azjatyckiego jedzenia.

Dziś tak mnie zaskoczyła: pikantne ziemniaczki z wątróbką marynowane w trawie cytrynowej, zupa z kurczaka, jajka w pikantnym sosie balado, krakersy krewetkowe, tempeh czyli placki z soi poddanej fermentacji oraz ryż, bo jak to mówią w Indonezji “tidak makan nasi, belum makan” – “jak nie zjadłeś ryżu to jakbyś nie jadł wcale”. Jedynie pączki są kupne, cała reszta to w 100% domowa, indonezyjska kuchnia.

Facebook Comments

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/klient.dhosting.pl/jszamocki/zyciewindonezji.pl/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 42

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/klient.dhosting.pl/jszamocki/zyciewindonezji.pl/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 42